header oven

CULTURELE ANBI STATUS STICHTING IJZERTIJDBOERDERIJ

Er zijn verschillende eisen waaraan een goed doel moet voldoen om in aanmerking te komen voor de Culturele ANBI status. Eén van de belangrijkste eisen is dat een instelling waaraan het Culturele ANBI wordt toegewezen voor 90% of meer een algemeen belang moet dienen. Voor donateurs is het mooi om te weten dat goede doelen met het Culturele ANBI status geen winstoogmerk mogen hebben.

 

Het grote voordeel van schenken aan Culturele ANBI's

Vanaf 1 januari 2008 kunnen giften die zijn gedaan aan een instelling met een Culturele ANBI Status afgetrokken worden van het belastbaar inkomen. Bent u dus donateur van een goed doel met een Culturele ANBI Status, geef dan bij de jaarlijkse opgave van de belastingdienst ook uw gedane giften door. Dit scheelt weer met wat u moet terugbetalen of zelfs ontvangt. Dit maakt geld geven aan goede doelen weer een stuk leuker.

Is mijn gift aftrekbaar van de aangifte inkomstenbelasting?

De Belastingdienst heeft de stichting IJzertijdboerderij als Culturele ANBI erkend. Hierdoor komt de stichting in aanmerking voor vrijstelling van schenkbelasting en erfbelasting. Deze erkenning is óók voor u belangrijk. Omdat stichting IJzertijdboerderij deze speciale beschikking van de belastingdienst heeft gekregen kunt u voor de inkomstenbelasting een giftenaftrek krijgen voor giften die u aan de stichting IJzertijdboerderij heeft gedaan.

Voor meer informatie hierover en de extra voordelen van schenken aan een culturele ANBI ten opzichte van een gewone ANBI, raadpleeg de site van de belastingdienst.

 

RSIN/Fiscaalnummer

KvK-nummer:       18076174

Fiscaalnummer:    NL8137.32.335

 

Contactgegevens

Stichting IJzertijdboerderij Dongen

Bezoekadres:

Oude Oosterhoutsebaan 15

5101 PC Dongen

 

Correspondentie/ postadres:

Stichting IJzertijdboerderij Dongen

Oude Oosterhoutsebaan 15

5101 PC Dongen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bestuurssamenstelling

Voorzitter

Waarnemend voorzitter: Dhr. A.J.A. Snoeren

Secretaris

Mevr. E. Oerlemans

Penningmeester

Dhr. A. Riemslag

Algemene bestuursleden

Vacant

 

Doelstelling

De doelstelling zoals is opgenomen in de staten welke gedeponeerd zijn bij de Kamer van Koophandel:

De stichting heeft ten doel het bevorderen van belangstelling voor het vermeerderen van kennis van het leven in de IJzertijd (800 t0t 50 vóór Christus) bij een zo groot mogelijk publiek.

De stichting tracht haar doel onder meer te bereiken door:

* Het reconstrueren en exploiteren van een IJzertijdboerderij en bijbehorende omgeving met inbegrip van activiteiten op het gebied van leven en wonen.

* Het openstellen van de IJzertijdboerderij voor belangstellenden.

* Het doen van onderzoek en het verzamelen van informatie over de IJzertijdperiode en het uitdragen daarvan.

* Het samenwerken en uitwisselen van kennis met de vereniging Heemkundekring "De Heerlyckheit Dongen" op archeologische vlak.

* Het samenwerken met andere instellingen waarvan de activiteiten rechtstreeks of zijdelings verband houden met die van de stichting en voorts door al die wettige middelen die tot het gestelde doel dienstig kunnen zijn.

 

Beloningsbeleid

Stichting IJzertijdboerderij Dongen is een organisatie die geheel draait met vrijwilligers. Enkel, door het bestuur goedgekeurde, gemaakte onkosten worden vergoed.

 

 

 

 

Bezoekadres nederzetting: Oude Oosterhoutsebaan 15, Dongen