header oven

Activiteiten

Zaterdag openstelling

wol

Elke zaterdagmiddag (vanaf begin april t/m eind oktober) gaat om 13.00 uur de poort open. U bent dan van harte welkom om bij ons de ijzertijd te beleven. U ziet dan een boerenerf van zo'n 2.600 jaar geleden in bedrijf. Op het erf worden verschillende ambachten uitgevoerd en de vrijwilligers staan u graag te woord waarbij u dan alles te weten komt over het ijzertijdse leven.

Voor de jeugdige bezoekers zijn er twee verschillende doe-activiteiten. En dit kan van alles zijn:

  • De smid helpen met de blaasbalg te bedienen;
  • een potje maken van klei;
  • pijl en boog schieten;
  • een lekkere ijzertijdse pannekoek bakken; graan malen.

Daarnaast hebben we ook een leuke speurtocht over ons erf en zijn er ook enkele ijzertijdse spelletjes, die je zelf mag uitvoeren.

Lees hier meer over de openingstijden en tarieven >

Scholen

school19

Voor Scholen hebben we een mooi programma, dat goed aansluit op de leerstof van de geschiedenislessen over de prehistorie. Na een korte inleiding over de prehistorie en natuurlijk de ijzertijd, gaan de leerlingen zelf aan de slag. Afhankelijk van het weer worden twee doe-activiteiten uitgevoerd. Bij slecht weer wordt dit uitgevoerd in de boerderij of onder één van de afdaken. Als derde activiteit hebben we een speurtocht met vragen over de ijzertijd. Het programma duurt ongeveer 2 1/2 uur. Het is raadzaam dat de leerlingen niet hun allerbeste kleren aan hebben en afhankelijk van het weer zijn laarzen soms ook geen overbodige luxe.

Lees hier meer over boekingen en de tarieven >>

Groepsaktiviteiten

groep80a

Groepen ontvangen we desgewenst ook op andere dagen en buiten de openingsmaanden. Het erf is dan niet bewoond en er worden meestal geen ambachten uitgebeeld zoals op een zaterdag. We verzorgen dan een boeiende rondleiding over ons erf, waarbij u alles te weten komt over het ijzertijdse leven.
Een mooi uitstapje voor heemkundekringen, (buurt)verenigingen en familie- en bedrijfsuitjes.

Lees hier meer over openingstijden en tarieven >>

Bezoekadres nederzetting: Oude Oosterhoutsebaan 15, Dongen