header oven

Activiteiten

KINDERFEESTJES (DIT SEIZOEN AL HELEMAAL VOLGEBOEKT)

kinderverj

           

Je verjaardag vieren op de IJzertijdboerderij Dongen?

Je verjaardagsfeestje vieren in de ijzertijd? Dat kan ....... Op de ijzertijdboerderij in Dongen. Vanaf 15 juli tot 31 oktober kun je weer iedere woensdag je verjaardag komen vieren. Wel even reserveren, want we doen de poort speciaal open voor jou.

Programma duurt van 14.00 uur -16.00 uur

Wat doen we zoal: Vuur maken en hout verzamelen. De kruidentuin bezoeken, met een verrassing. Activiteiten uit het leven in de ijzertijd, zoals meel malen, de geit melken en nog veel meer.

Voor zover de tijd en het weer het toelaat maken we ook een keuze uit de volgende activiteiten. Archeologie, plattegrond van de boerderij en opgravingen. Werken met wol, of klei. Het spellenplein, en het tijdlijnspel.

De kosten zijn € 8,50 per kind. Betaling bij voorkeur door pinnen.

Er kunnen met minimaal twee begeleiders maximaal 10 kinderen en minimaal 6 kinderen deelnemen. Leeftijd van de kinderen 6 tot en met 11 jaar.

Voor verdere info en aanmeldingen graag een mailtje sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

                

Zaterdag openstelling

wol

LET OP!!!!!!! I.V.M. CORONAMAATREGELEN  ZIJN ER RICHTLIJNEN EN IS ONS PARK NIET ELKE ZATERDAGMIDDAG GEOPEND. RAADPLEEG VOOR ACTUELE INFORMATIE ONZE STARTPAGINA!  ZIE DE MIDDENKOLOM

Elke zaterdagmiddag (vanaf begin april t/m eind oktober) gaat om 13.00 uur de poort open. U bent dan van harte welkom om bij ons de ijzertijd te beleven. U ziet dan een boerenerf van zo'n 2.600 jaar geleden in bedrijf. Op het erf worden verschillende ambachten uitgevoerd en de vrijwilligers staan u graag te woord waarbij u dan alles te weten komt over het ijzertijdse leven.

Voor de jeugdige bezoekers zijn er twee verschillende doe-activiteiten. En dit kan van alles zijn:

  • De smid helpen met de blaasbalg te bedienen;
  • een potje maken van klei;
  • pijl en boog schieten;
  • een lekkere ijzertijdse pannekoek bakken; graan malen.

Daarnaast hebben we ook een leuke speurtocht over ons erf en zijn er ook enkele ijzertijdse spelletjes, die je zelf mag uitvoeren.

Lees hier meer over de openingstijden en tarieven >

Groepsaktiviteiten

groep80a

Groepen ontvangen we desgewenst ook op andere dagen en buiten de openingsmaanden. Het erf is dan niet bewoond en er worden meestal geen ambachten uitgebeeld zoals op een zaterdag. We verzorgen dan een boeiende rondleiding over ons erf, waarbij u alles te weten komt over het ijzertijdse leven.
Een mooi uitstapje voor heemkundekringen, (buurt)verenigingen en familie- en bedrijfsuitjes.

Lees hier meer over openingstijden en tarieven >>

Scholen

school19

Voor Scholen hebben we een mooi programma, dat goed aansluit op de leerstof van de geschiedenislessen over de prehistorie. Na een korte inleiding over de prehistorie en natuurlijk de ijzertijd, gaan de leerlingen zelf aan de slag. Afhankelijk van het weer worden twee doe-activiteiten uitgevoerd. Bij slecht weer wordt dit uitgevoerd in de boerderij of onder één van de afdaken. Als derde activiteit hebben we een speurtocht met vragen over de ijzertijd. Het programma duurt ongeveer 2 1/2 uur. Het is raadzaam dat de leerlingen niet hun allerbeste kleren aan hebben en afhankelijk van het weer zijn laarzen soms ook geen overbodige luxe.

Lees hier meer over boekingen en de tarieven >>

Bezoekadres nederzetting: Oude Oosterhoutsebaan 15, Dongen