header oven

Activiteiten

KINDERFEESTJES

kinderverj

LET OP!  MOMENTEEL WORDEN GEEN KINDERFEESTJES GEGEVEN EN KUNNEN DEZE OOK NIET AANGEMELD WORDEN I.V.M. HET CORONAVIRUS  

Je verjaardag vieren op de IJzertijdboerderij Dongen?

Je verjaardagsfeestje vieren in de ijzertijd? Dat kan ....... Op de ijzertijdboerderij in Dongen. Vanaf 15 juli tot 31 oktober kun je weer iedere woensdag je verjaardag komen vieren. Wel even reserveren, want we doen de poort speciaal open voor jou.

Programma duurt van 14.00 uur -16.00 uur

Wat doen we zoal: Vuur maken en hout verzamelen. De kruidentuin bezoeken, met een verrassing. Activiteiten uit het leven in de ijzertijd, zoals meel malen, de geit melken en nog veel meer.

Voor zover de tijd en het weer het toelaat maken we ook een keuze uit de volgende activiteiten. Archeologie, plattegrond van de boerderij en opgravingen. Werken met wol, of klei. Het spellenplein, en het tijdlijnspel.

De kosten zijn € 8,50 per kind. Betaling bij voorkeur door pinnen.

Er kunnen met minimaal twee begeleiders maximaal 10 kinderen en minimaal 6 kinderen deelnemen. Leeftijd van de kinderen 6 tot en met 11 jaar.

Voor verdere info en aanmeldingen graag een mailtje sturen naar:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

                

ZATERDAG OPENSTELLING

wol

Momenteel is de IJzertijdboerderij gesloten voor publiek. Helaas weten wij nog niet wanneer we de poorten weer kunnen openen, dit i.v.m. de huidige coronarichtlijnen. Via de web-site houden we u op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.

Groepsaktiviteiten

groep80a

Groepen ontvangen we desgewenst ook op andere dagen en buiten de openingsmaanden. Het erf is dan niet bewoond en er worden meestal geen ambachten uitgebeeld zoals op een zaterdag. We verzorgen dan een boeiende rondleiding over ons erf, waarbij u alles te weten komt over het ijzertijdse leven.
Een mooi uitstapje voor heemkundekringen, (buurt)verenigingen en familie- en bedrijfsuitjes.

Lees hier meer over openingstijden en tarieven >>

SCHOLEN

school19

Voor Scholen hebben we een mooi programma, dat goed aansluit op de leerstof van de geschiedenislessen over de prehistorie. Na een korte inleiding over de prehistorie en natuurlijk de ijzertijd, gaan de leerlingen zelf aan de slag. Afhankelijk van het weer worden twee doe-activiteiten uitgevoerd. Bij slecht weer wordt dit uitgevoerd in de boerderij of onder één van de afdaken. Als derde activiteit hebben we een speurtocht met vragen over de ijzertijd. Het programma duurt ongeveer 2 1/2 uur. Het is raadzaam dat de leerlingen niet hun allerbeste kleren aan hebben en afhankelijk van het weer zijn laarzen soms ook geen overbodige luxe.

Lees hier meer over boekingen en de tarieven >>

Bezoekadres nederzetting: Oude Oosterhoutsebaan 15, Dongen