Agenda

Gedurende het seizoen zijn er wekelijks ijzertijdse activiteiten op het erf. Het dagelijkse leven wordt uitgebeeld met ambachten en ijzertijdse gebruiken. Alles staat in het teken van kennisdeling over de ijzertijdse periode in Nederland.

Ook organiseren we speciale thema activiteiten. We ontvangen regelmatig gasten zoals de Vikingen, Kelten of Romeinen. Tijdens deze dagen kun je kennismaken en zelf ervaren hoe zij leefden en werkten.

=============

THEMADAGEN

Zaterdag 18 juni: NATIONALE ARCHEOLOGIE-DAG

Op deze dag zijn er activiteiten speciaal gericht op de jeugdige archeoloog. Spelenderwijs word je meegenomen in het verre verleden, door bijvoorbeeld een opgraving te doen of van scherven weer een pot aan elkaar te plakken. Ben jij die archeoloog die de periode van zo’n 2600 jaar geleden weer tot leven brengt?

Zaterdag 14 mei:  KINDER – DOEDAG

Op deze dag zijn er veel extra doe-dingen speciaal voor kinderen, van groot tot klein. Zo kun je je de hele middag vermaken met: zelf een vuurtje maken, een zelfgemaakt broodje roosteren boven het vuur, een potje te kleien bij de pottenbakker, met textiel aan de slag te gaan enz. enz. Kortom een heel actief programma speciaal voor de kinderen. 

=============