header oven

ZATERDAG 27 EN ZONDAG 28 OKTOBER HERFST & OOGST MARKT. MIS DIT NIET!!

 Herfst

"Een mysterieuze sluier hangt over het erf van de IJzertijdboerderij. De nachten worden langer…

Er is door de bewoners van het erf hard gewerkt om het resterende voedsel van het veld te oogsten. Hopelijk is het genoeg om ons en onze kudde deze winter van te voeden. Het vee staat warm op stal. Een deel hiervan zullen we moeten slachten om te kunnen eten deze winter. Maar, de oogst was rijk, en dat zullen we feestelijk vieren!"

In samenwerking met Heidenen van de Lage Landen & Solawende Tattoo zullen we dit oogstfeest vieren op het prachtig historische erf van de IJzertijdboerderij in Dongen.

27 & 28 oktober: Kom je warmen aan ons vuur, beleef een dag in onze Tijd, maar vergeet je niet warm aan te kleden. Op het erf is er veel te zien en te beleven. Dit weekend zijn er diverse handelaren en ambachtslieden aanwezig. Muzikanten spelen nog één keer buiten voordat het jaar te koud wordt. De markt wordt ook interessant; zo hebben er zich naast getalenteerde handwerkers ook een groep wilde vikingen, gekke kelten en vrolijke saksen zichzelf opgedrongen om zich met hun tenten op het erf te settelen. Je weet hoe dat gaat met die wildebrassen. Gelukkig brengen zij wel hun koopwaar mee. Maar mocht je zelf eens willen testen hoe goed jij zou kunnen overleven in de geschiedenis, kun je dit weekend ervaren hoe historisch boogschieten nou eigenlijk ging. Ook zijn er verschillende demonstraties en workshops om meer te leren of te doen. Uiteraard wordt er ook aan de kinderen gedacht. Zij kunnen o.a. een heerlijk stokbroodje bakken bij ons vuur of een eigen amuletje maken in de smederij.

Het thema van dit weekend is onze dankbaarheid voor de oogst. 

Oogst kan bijvoorbeeld betekenen dat je goed hebt kunnen eten dit jaar, of dat je veel mooie dingen hebt meegemaakt en waardevolle lessen hebt geleerd.

Het samenzijn van familie en vrienden is natuurlijk net zo belangrijk. We staan stil bij hen om ons heen en zij die we niet meer zien. We tonen dank voor al het goeds dat we dit jaar mochten ontvangen. Een gezamelijk dankbaarheidsceremonie waarbij we stilstaan bij al onze oogst, familie en vrienden, kan natuurlijk niet ontbreken. 

Na dit weekend zal de donkere periode van het jaar aanbreken en sluit de IJzertijdboerderij haar reguliere openingstijden tot de lente. Mis deze laatste openingsdagen van het jaar dus niet!

Houd ons speciale Facebook-event in de gaten voor meer informatie over onze deelnemers en laatste info!

Zaterdag 27 en zondag 28 oktober; 13 - 17 uur.

Entree: €3,50 per persoon. Kinderen t/m 3 jaar gratis.

 

Bezoekadres nederzetting: Oude Oosterhoutsebaan 15, Dongen